Trainingen voor de jeugd vv Heiligerlee

Beste ouders en spelers,

In deze bizarre tijden hebben we bijna twee maanden niet kunnen trainen en voetballen. Inmiddels heeft het kabinet, in navolging van de nieuwe Coronamaatregelen, besloten dat het voor jeugd weer is toegestaan om te trainen in teamverband.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen trainen, waarbij ze niet de 1,5 meter afstand in acht hoeven te nemen. Voor kinderen in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dit wel.

De gemeente Oldambt heeft ons plan van aanpak goedgekeurd. Vanaf 11 mei 2020 wordt bij onze club de jeugdtrainingen van de teams JO8 tot en met JO19 dan ook weer hervat. Voorlopig gaan de teams één keer per week trainen. Tussen de training van elk team wordt een half uur pauze ingelast. Zo wordt de aanloop op het sportpak beperkt gehouden, alsmede het onderling contact.

De trainingen zijn niet verplicht. Mocht iemand het nog niet aan durven om te trainen, geef dit aan bij de leider/trainer van het team.

Regels die in acht genomen moeten worden:

• Sportpark is alleen open voor de spelers en trainers van betreffende team.

• Geen toeschouwers/ouders op het park.

• Bij elke training is er een Coronabegeleider van de vereniging aanwezig (voor calamiteiten en handhaving). Ook de gemeente zal controle op de regels uitoefenen.

• De spelers komen niet in het materiaalhok (de trainer haalt het oefenmateriaal alleen uit het materiaalhok).

• Kleedkamers/kantine zijn gesloten.

• Kinderen komen in sportkleding naar het sportpark.

• Kinderen komen zoveel mogelijk alleen naar het sportpark.

• Als een kind wel door een ouder wordt gebracht, wordt deze bij de ingang afgezet. De kinderen zullen alsdan opgevangen worden door de trainer/Coronabegeleider.

• Als de kinderen het sportpark betreden worden de handen gedesinfecteerd.

• Wc tijdens training alleen bij nood gebruiken.

• Voor de teams JO8 – JO13 geldt de 1,5 meter afstand niet. Voor JO/MO15 – JO 19 geldt de 1,5 meter afstand wel. Houd je aan deze afstand!

• Na de training dienen de kinderen het sportpark direct te verlaten.

• Wordt een kind opgehaald, dan dienen de ouders op de parkeerplaats van ons sportpark te wachten. Zijn er meer ouders dan dienen deze de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

• Niet leden ,die ook willen sporten , zijn ook welkom. Deze moeten zich wel eerst aanmelden via het jeugdbestuur (v.v.Heiligerlee@outlook.com).

• Kinderen moeten de bal niet (althans zo weinig mogelijk) met de hand aanraken. Keeper draagt keeperhandschoenen.

• Hoesten/niezen doe je in je elleboog.

• Niet spugen/snuiten op het sportpark.

• Als je verkouden bent of koorts hebt : blijf je thuis!

• Als iemand in het huishouden van de speler/trainer koorts (38 graden) heeft , blijf je thuis.

Schema

Coronabegeleiders

K.-D. Hilgenga

Coronabegeleider

Tijdens elke training is er een Coronabegeleider aanwezig. De Coronabegeleider treedt op bij calamiteiten. Ook zorgt de Coronabegeleider voor handhaving van de regels en treedt zonodig op. Ook de gemeente zal controle uit kunnen oefenen. Mocht een team zich niet aan de regels houden dan zal, nadat na waarschuwingen de regels nog niet worden gehandhaafd, een team uitgesloten worden van trainingen.

Als iemand zich niet aan de regels houdt wordt hij/zij, na waarschuwingen, verboden mee te doen met de training. De Coronabegeleider zal terstond de ouders inlichten.

Voor vragen is het jeugdbestuur ten alle tijden beschikbaar via mail/telefoon.

Met vriendelijke groeten,

Jeugdbestuur v.v. Heiligerlee