Scheidsrechterzaken

 

 

 

 

 

 

 

09:30 uur   Heiligerlee JO8-1 – Noordster JO8-1            Spelbegeleider: Harry Pals

12:30 uur   Heiligerlee JO13-1 – Leo (loon) JO13-1        Scheidsrechter: Martin Koning

13:00 uur   Heiligerlee JO11-2 – HSC JO11-4                    Scheidsrechter: Cock Houwaart

14:30 uur   Heiligerlee JO17-1 – SJO Oldambt JO17-1  Scheidsrechter: Maick Adam

 

Let op:

A.S vrijdag is er een gezellige avond in de kantine met hapje en drankje, Ard Leeraar zal wat gaan vertellen over het trainerschap enz en ik zelf zal de nieuwe spelregels beter uitlichten, ik hoop dat er veel scheidsrechters aanwezig zijn op deze avond,  AANVANG : 19:30 uur.

 

met vriendelijke groeten
Egbert koning

 

 

 

Beste scheidsrechters
Zoals bijna elk seizoen zijn er ook dit seizoen nieuwe spelregels. Ik zal hieronder de meest in het oog springende uitleggen:
Strafschoppenserie
Als er een strafschoppenserie aan te pas moet komen om een beslissing te brengen, gaat het vanaf dit seizoen weer om-en-om. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat niet meer
Plek van wisselen
Als een speler gewisseld wordt, kan de scheidsrechter bepalen dat dit bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn moet gebeuren. De scheidsrechter kan dit bijvoorbeeld beslissen om tijdrekken te voorkomen, of in het geval van een blessure.
Doeltrap
Een doeltrap, of een vrije trap in de eigen zestien meter, hoeft niet meer eerst uit het strafschopgebied voordat een medespeler de bal mag aanraken. De bal is in het spel vanaf het moment dat deze is getrapt en duidelijk beweegt. Alleen de opbouwende partij mag de bal direct in de zestien meter aanraken.
Scheidsrechterbal
Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als hij de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper
Kaarten voor teamofficials
Een scheidsrechter kan ook een gele of rode kaart geven aan teamofficials. Teamofficials zijn alle stafleden die langs het veld zitten, zoals de coach, verzorger of teammanager. Afgelopen seizoen is hier al mee geëxperimenteerd in het betaald voetbal, vanaf komend seizoen geldt het ook voor het amateurvoetbal.
Muurtje
Als de verdedigende partij bij een vrije trap een muurtje neerzet van drie of meer spelers, moeten alle aanvallers minimaal één meter afstand houden van dit muurtje. Als de aanvallers zich hier niet aan houden, volgt er een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.
gr Egbert Koning